Artikel afbeelding

Social media inzetten voor je bedrijf

Social media kan een zeer effectieve communicatietool zijn. Het is daarom ook jammer dat veel bedrijven niet weten hoe ze social media kunnen inzetten voor hun communicatie. In dit artikel geven we een paar voorbeelden van hoe je social media kunt inzetten voor je bedrijf.

.
Public relations

Het onderhouden van public relations kan erg worden vereenvoudigd door het gebruiken van social media. Je kunt zo gemakkelijk in gesprek komen met je klanten en bent ook makkelijker bereikbaar voor klanten. Hou wel in gedachten dat klanten met negatieve ervaringen ook berichten kunnen sturen en zo media-aandacht kunnen krijgen. Zorg ervoor dat je ongeveer binnen 1 dag reageert op berichten van klanten en dat mogelijke problemen zo snel mogelijk worden opgelost. Maak er daarna ook melding op hetzelfde social mediaplatform dat het probleem is opgelost, hierdoor kunnen andere mensen zien dat je klantgericht te werk gaat.

Branding

Social media kan enorm handig zijn voor het vergroten van je naamsbekendheid. Het belangrijkste is om regelmatig content te posten op je social media. Wanneer je regelmaat aanhoudt bij het plaatsen van content, dan houdt je mensen ook geïnteresseerd. Verder is het belangrijk dat je een bepaalde schrijfstijl aanhoudt en dat je tegen je klanten praat op een manier dat ze je kunnen begrijpen, let er daarom ook op tegen welke doelgroep je precies praat.

Marktonderzoek

Social media kan ook worden ingezet voor een marktonderzoek. Wanneer je bijvoorbeeld iets wilt weten over je doelgroep dan kun je social media goed gebruiken om een poll uit te voeren of een enquête te laten invullen. Hierdoor krijg je echt de mening van je doelgroep en kun je hierop inspelen.

Wil je meer advies, hulp of begeleiding voor de inzet van social media of andere communicatiemiddelen? Kijk eens bij onze communicatieadviseurs.

Op August 24, 2018